Friss Hírek

péntek 01 december 2017

Napi poén - judo, ju jitsu edzésen

Posted on péntek 01 december 2017 - 09:40:04  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Minden edzésen akadnak vicces poénok, amikor vagy mi edzők, vagy a tanítványok akarnak hirtelen okosat mondani. Tegnap is így volt. Ez hangzott el egy 7 éves kislány szájából, teljes meggyőződéssel.

"Miért? Ha Bence mond valamit, akkor te beugrasz a kútba?"

Vajon mi erre a jó válasz?
Hogy néha kedvem lenne? (Persze csak a vicc kedvéért.)

vasárnap 12 november 2017

Aiki jitsu, ju jitsu edzésen - kicsiktől nagyokig

Posted on vasárnap 12 november 2017 - 00:21:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Edzés életképek Chi ryu Aiki-jitsu, Ju jitsu edzésről, 5 éves kortól.
Jó szórakozást hozzá!

kedd 07 november 2017

Sport Ju jitsu Magyar bajnokság, Jászberény – 2017. november 4.

Posted on kedd 07 november 2017 - 01:24:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Egyesületünk, a Budapesti Bud és Mozgásművészeti Egyesület Harcművész Szakosztálya idén 18 fővel nevezett 17 kategóriában a Jászberényben megrendezésre kerülő Magyar-bajnokságon.


Most első alkalommal a már megszokott Fighting System nevezéseken kívül két párosunk indult a Duo Start System versenyen.
Sportolóink küzdelmei igencsak eseménydúsra sikerültek. A kategóriákban induló versenyzők általában nagyot fejlődtek az elmúlt évben, így derekasan meg kellett küzdenünk a sikerért.


Láthattunk csodálatos Ipponokat, gigászi küzdelmeket, hatalmas dobásokat, fergeteges földharcokat. Ám versenyzőink rendkívül elszántan állták a sarat, és az előbb említett ipponok, dobások és földharctechnikák jelentős részét ők hajtották végre.


A versenynek külön érdekessége volt a Masters (35+) korosztály versenye, melyre idén először lehetett nevezni. Mesterünk, Shihan Ziegler Csaba is pástra lépett és a nézősereg igencsak hangos szurkolása közepette verekedte el magát a dobogó legfelső fokáig.


Örömmel jelenthetem, hogy a végeredmény nagyon eredményesre sikerült.
A verseny végére avathattunk 9 Magyar bajnokot, 4 Magyar bajnok második helyezettet, 3 harmadik helyezettet és 1 negyedik helyezettet.

GRATULÁLUNK minden versenyzőnknek!

U18, U21 Sport Ju Jitsu Európa bajnokság, Bukarest - 2017 10. 27-29.

Posted on kedd 07 november 2017 - 00:11:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Már csütörtök hajnalban, úgy 3 óra körül útra indult a magyar csapat Bukarestbe, az U18-21 korosztálynak rendezett Európa bajnokságra. Egyesületünkből 2 ember harcolt ki magának helyet a magyar válogatottban, Gubacsi Zalán és Indig Ákos. Sajnos azonban csak Indig Ákos tudott kiutazni velünk, így egyedül ő képviselte Magyarországot a Fighting System versenyszámban, de Zalán nagyon hiányzott nekünk a csapatból az egész út alatt. Ákost elkísérte edzője, Shihan Ziegler Csaba is, hogy tanácsaival helyben is segíteni tudja a munkát tanácsaival.

hétfő 16 október 2017

Iaido Instruktor Szeminárium – Honbu Dojo, Belgium,2017 október 6-8

Posted on hétfő 16 október 2017 - 10:32:01  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Shihan Ziegler Csaba 2017 október 6-8. között Iaido szemináriumon vett részt mestere, Shihan Johnny Bernaschewice és Shihan Kathrin Siggelkow meghívására.

A szeminárium 29 fő részvételével zajlott Európa számos országából. Shihan Johnny Bernaschewice az edzéseken mindenre tanítással segítette munkánkat, fejlődésünket a szeminárium teljes ideje alatt. Az oktatás terítékén szerepelt a helyes testtartás, a vágások helyes végrehajtása, a vágáskombinációk ütemezése, magyarázatai és még sok olyan dolog, ami bár apróságnak látszik egykívülálló számára, de valójában az Iaido nem működhetne ezek nélkül a részletek valóságos harcművészetként.

A Chi ryu Iai stílus kombinációinak gyakorlása minden időnket felemésztette. Az edzések közötti idő jó alkalmat jelentett a vezető mestereknek mélyebb beszélgetések lefolytatásához. Ezeken mindig előkerülnek olyan szakmai kérdések, melyek megoldásához a mesterek több évtizedes tapasztalatainak megosztása jó segítség lehet.
Összességében a szeminárium rendkívüli alkalom és kihagyhatatlan lehetőség a fejlődésre, és mindannyiunk számára megmutatja szövetségünk erejét és magas szakmai színvonalát.
Shihan Ziegler Csaba és Sensei Pásztor Tamás a Kakusei Kulturális és Szabadidő Sportegyesület Edzőtáborában oktatott Sensei Bruszt Mária meghívására.

A két mester az edzőtáborban egy nagyon jó hangulatú délelőtt folyamán mutatta be a sport jiu jitsu egyik legnépszerűbb versenyszámát, a Fighting System szabályait, lehetőségeit és szépségét. A délelőtt rendkívül jó hangulatban telt, mely végén a résztvevők alig akarták befejezni a gyakorlást. Láthatóan nagyon jól érezték magukat a résztvevők és az oktató mesterek is.

A vendéglátóink nagyon barátságosak voltak méltán bizonyítva, hogy az igazi harcművészek szíve egy ritmusra dobog, bármilyen stílust művelnek is.

Az edzőtábort egy több órás beszélgetéssel egybekötött közös ebéddel zártuk, mely után megegyezünk, hogy ha lehetőség van, folytatjuk a közös munkát.

Köszönjük a meghívást!!!!


péntek 13 október 2017

I. Tisza Tusa versenyeredmények – 2017. szeptember 30.

Posted on péntek 13 október 2017 - 11:09:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Egyesületünk Harcművész szakosztálya 7 fővel képviseltette magát a Domaszéken rendezett Sport jiu jitsu versenyen.
Minden versenyzőnk a Fighting System versenyszámban volt érdekelt, mely a legjobban fekszik az általunk gyakorolt stílushoz, mely tartalmazza az ütés-rúgás, a dobás és a földharc technikák teljes repertoárját.

Igen kemény küzdelmeket vívtak fiaink, és igen jól szerepeltek. A végső mérlegünk 5 arany, 1 ezüst és 1 bronz érem, így teljes az eredményességi statisztikánk.

Gratulálunk a versenyzőinknek!
vasárnap 01 október 2017
Abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy a Montenegróban rendezett Jiu jitsu U15 Világkupán és Balkán Open versenyen szövetségi kapitányaként vezethettem a magyar jiu jitsu válogatottat.

A verseny nagyságát mutatja, hogy 21 ország majdnem 500 versenyzője jelent meg. A magyar csapatot 7 sportoló, 3 edző és jónéhány lelkes szülő képviselte.
És történelmet írtunk!!!

kedd 29 augusztus 2017

Edzéskezdés 2017 Szeptember 4.

Posted on kedd 29 augusztus 2017 - 03:18:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

A jövő héten megkezdődnek edzéseinket minden termünkben, ahol szeretettel várunk minden jelentkezőt, minden tanítványunkat, szülőket, érdeklődőket.
Sok dolgunk lesz! Idén is indítunk óvodás, gyerek, serdülő és felnőtt csoportokat kezdő és haladó szinten.

Az érdeklődők judo, ju jitsu, chi ryu aiki jitsu, okinawa kobudo és iaido stílusok gyakorlásába kapcsolódhatnak be, a fenti menüpontok közül választva több helyszínen és időpontban, akár keverve is a csoportokat és a helyszíneket.

Aki versenyezni szeretne, az csatlakozhat a versenyző-csapat edzéseihez, így együtt edzhet egyesületünk válogatott tagjaival, akik már szeptemberben Világbajnokságon, októberben Európa-bajnokságon fogják képviselni országunkat. Te is elérheted!

csütörtök 22 június 2017

Újabb mester a BBME soraiban

Posted on csütörtök 22 június 2017 - 08:51:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Nyári szemináriumon vettünk részt Shihan Johnny Bernaschewice vezetésével Belgiumban, a Honbu Dojoban.

Különítményünk, teljes erőbedobással gyakorolta a Chi ryu Aiki-jitsu, a Matayoshi Kobudo és az Iaido legszebb anyagait.

Az edzések között volt időnk városnézésre, ellátogattunk a Japán Kertbe is.

Az utolsó napon nagy megtiszteltetésben volt részünk. Shihan Johnny Bernaschewice és Shihan Ziegler Csaba vizsgáztatta Nagy Attilát Matayoshi Kobudo stílusból. Nagy Attila bemutatta legjobb tudását Bo, Sai és Tonfa kezelésből. A tavalyi évi, Ambrózy Mária által letett sikeres danvizsga után idén, Nagy Attila is sikeresen vette az akadályt, így újabb mestert köszönthetünk tagjaink között!

Gratulálunk Sensei Nagy Attila!

További képek
Ugrás az oldalra 1 2 3 4 5 6 7 

Hírkategóriák