Cikkek

kedd 05 június 2018
Újabb magyar nemzetközi sikerek születtek a Lengyelországi Gliwicében rendezett Seniors és Masters korosztályú Ju-jitsu Európa-bajnokságon.

Dou Show System versenyszámban Krupa Ádám- Ledneczki Péter páros történelmet írt, amikor a bronzérmet szerzett a versenyen. A későbbi győztes román páros csak hosszabbításban tudta legyőzni a fiúkat, összesen 2 ponttal.

A vasárnapi fordulóban egyesületünk színeiben indult Ziegler Csaba Fighting System +85 kg-os súlycsoportban képviselte az országot. Kemény küzdelmek végén a bronzérmet szerezte meg, ezzel küldöttségünk 2 bronzéremmel fejezte be a versenyzést.

Egyesületünk 2018-ban a Ju-jitsu versenyeken eddig 1 arany, 1 ezüst és 1 bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságokon. És még nincs vége az évnek!!!
kedd 26 december 2017

Év végi számvetés, 2017

Posted on kedd 26 december 2017 - 11:55:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Eljött az ideje az év végi számvetésnek. Ez minden évben egy nagyon fontos feladat, mert az itt leírt eredmények adják meg az egyesület vezetőink, tagjainak, mestereinek a valódi értékét, munkájuk komolyságát és fontosságát.

Új mesterfokozatokkal gazdagodtunk.

2016-ban Ambrózy Mária szerzett 1. dan fokozatot Okinawa Kobudo stílusból, ami igen nagy teljesítménynek számított, de 2017 még ennél is mesésebbre sikerült. Vezető mesterünk, Ziegler Csaba megszerezte a 6. dan fokozatot Chi ryu Aiki-jitsuból, ezzel együtt jogot szerzett a Shihan cím viselésére is. Sensei Lőrinci István megszerezte a 2. dan fokozatot ju-jitsuból és Nagy Attila 1. dan fokozatot szerzett Okinawa Kobudo stílusból. Ez mesés teljesítmény.

Versenyzés

2017 arról lesz híres, hogy egyesületünk, a Budapesti Budo és Mozgásművészeti Egyesület megkezdte a versenyzést a JJIF versenyrendszeren belül. Ebben az évben kereken 100 érmet gyűjtöttek sportolóink, melyből 57 arany, 30 ezüst, 13 bronz került a birtokunkba. Országos és Magyar Bajnokságokon összesen 24 arany, 13 ezüst, 3 bronz került a birtokunkba. Novemberben 9 Magyar-bajnoki címet szereztünk.

2017 évben a válogatott keret tagja volt 4 fő: Indig Ákos, Muzsai Nimród, Gubacsi Zalán, Metz Dániel.

Sajnos csak 2 ember tudott részt venni a nemzetközi megmérettetésen, Muzsai Nimród és Indig Ákos. Ami rendkívül biztató, hogy Muzsai Nimród nem kis teljesítménye nyomán sikerült olyan edzéstervet és tematikát kidolgozni, ami nyomán Indig Ákos teljesítménye elérhette a nemzetközi szintet. Rendkívül büszkék vagyunk rájuk!

Ez rendkívüli teljesítmény egyetlen egyesülettől, ám azt tudni kell, hogy egyesületünk tagjai között olyan tehetségek vannak minden korosztályban, ami azt vetíti előre, hogy a következő 10 évben egyre több válogatottat tudunk adni, mert utánpótlásunk (U10, U12) színvonala is igen erős.

Friss hír, hogy a 2018 évben A Magyar Ju jitsu válogatott keretét egyesületünk már nem 4, hanem 9 fővel fogja erősíteni, ami nem kis feladatot és lehetőséget ad mindannyiunknak a jövő évben is, hogy megmutassuk hozzáértésünket, rátermettségünket.

Ennek tudatában Nagyon Boldog Új Esztendőt Kívánunk mindenkinek!

Évzáró buli a harcművészekkel!

Posted on kedd 26 december 2017 - 00:19:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Mint minden évben, idén is összejöttünk az utolsó edzések után az év lezárására. Idén, volt mit ünnepelnünk, de erről másik cikkünkben lehet részletesebben olvasni.
Az ilyen rendezvényünkre gyakran látogatnak el azok a tagjaink is, akik, bár nem tudnak részt venni az edzéseinken, de lélekben velünk vannak. Most is több, számunkra kedves látogatót fogadtunk.
Több, mint 40 tagunk tudott eljönni és mindenki igyekezett gondoskodni a legjobb hangulatról. Nem is csoda, hisz a nagy teljesítményeket mindig nagy ünneplés követ. Vezető mesterünk, Shihan Ziegler Csaba itt jelentette be, hogy a 2018 évben eddig 8 fő jutott be a Magyar Sport Ju jitsu válogatottba, ami a 2017 évinek pont a duplája.
Így az egyesületünkből a válogatottba kerültek névsora: Vida János, Indig Ákos, Gubacsi Zalán, Metz Dániel, Egri-Fischer Lola, Egri-Rónay Benjamin, Stanford Zsuzsanna és Ziegler Csaba.
Ez a hír nem kis feladatot fog jelenteni a jövő évben a felkészítő mestereinknek és a versenyzőinknek nemkülönben. Nem is beszélve arról, hogy még 4-5 tagunk képes elérni a válogatottság szintjét és a fiatalabb korcsoportok tagjai is szép számban hozzák a bajnoki címeket, előre vetítve a jövő eredményeit is.
De addig is jó volt egy kicsit együtt ünnepelni, beszélgetni. A kemény munka pedig januárban újra elindul minden tagunk és versenyzőnk számára. Bár a feladtok nagy részét sejtjük, de arról pontos terv csak vezető mesterünk fejében található meg. Szóval lesz dolgunk!
Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben, harcművészetben gazdag Új Esztendőt Kívánunk mindenkinek!
Találkozunk a teremben 2018. január 3.-tól!
vasárnap 05 november 2017

Sport Ju jitsu Rangsorverseny beszámoló – Dunakeszi, 2017.10. 14.

Posted on vasárnap 05 november 2017 - 00:10:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Immár nem első esemény kerül megrendezésre Dunakeszin, és bátran állíthatom, hogy mindegyik magas szintvonalon kerül megrendezésre. Nem volt ez másképp most sem. A versenynek az új városi sportcsarnok adott otthont, méghozzá olyan környezetben, melyre egyáltalán nem számítottunk. Ez biztosította a jó hangulatú, sikeres versenyzést.


Egyesületünk színeiben megint mindhárom Dojonk növendékei részt vettek 8 – 20 éves kor között, összesen 21 fő. Jónéhányan már gyakorlott versenyzőnek számítanak, de voltak többen is, akik első versenyükön vettek részt. Mint mindig, most is a Sport ju jitsu versenyszámok közül a Fighting System versenyszámban indultunk el, bár volt négy Ne Waza indulónk is.


Az eredmény megint a tőlünk megszokott magas színvonalú versenyzést tükrözte. Versenyzőink mind technikailag, állóképességben, és pszichikailag is jól vették az akadályokat, rendkívül technikás, izgalmas, de nagyon fegyelmezett versenyzéssel küzdötték végig a meccseket.

Így nem is maradt el a várt eredmény. A verseny mérlege: 10 arany, 6 ezüst, 5 bronz, 1 negyedik és 1 ötödik hely.

Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra.

kedd 01 augusztus 2017

Felnőtt és Serdülő Nyári Szeminárium – Salföld 2017 július 26-31.

Posted on kedd 01 augusztus 2017 - 18:57:38  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Felnőtt és serdülő nyári Szemináriumunkon Ju jitsu, Chi ryu Aiki-jitsu, Okinawa Kobudo, Iaido és Judo stílusokban edzettünk és tanultunk, így rendkívül elfoglaltak voltunk. Az edzéseket Shihan Ziegler Csaba vezette, de az edzéseken tanított még Sensei Lőrinci István, Sensei Ambrózy Mária és Sensei Nagy Attila is.

Táborunkat jónéhány vendég meglátogatta egy-egy nap erejéig, így együtt edzhettünk Sensei Pásztor Tamással (1. Dan) Dunakesziről, Sensei Nagy Róberttel (4. Dan), Sensei Lisztes Károllyal (3. Dan) és tanítványaikkal Marcaliból. A közös munka baráti hangulatban telt, nagy élmény volt a stílusaink közötti különbségek és hasonlóságok felfedezése. Így a közös nap pillanatok alatt elrepült. Köszönjük a baráti látogatást!

A reggeli és délutáni Ju-jitsu edzések alatt rengeteg Judo technikát iskoláztunk a jitsuban való alkalmazhatóságukkal együtt. A technikák gyakorlását minden edzésen küzdelmekkel zártuk, így kipróbálhattuk a földharc, a dobás és az ütés-rúgás technikákat éles helyzetben is.

Mivel a Chi ryu technikák mély ismereteket igényelnek, így nagyon aprólékosan vettük minden részletét.

Iaido igazi ínyencséget jelentett mindannyiunk számára, akár a járástechnikát, akár az alapvágások iskoláját, akár a kombinációk gyakorlását nézzük, de ez tesz minden edzést izgalmassá és érdekessé.

Az Okinawa Kobudo stílust most is igencsak harcos formában gyakoroltuk, így fegyverkezelésünk sokat fejlődhetett akár a formagyakorlatok, akár a páros gyakorlatok alkalmával.

Shihan Ziegler Csaba mindenkire sok időt fordított az összes edzésen, így felkészülten mehettünk vizsgázni a Dankollégium elé az utolsó napon. Meg is lett az eredménye az egész heti, sőt, az egész évi szorgalmas munkának. Rengeteg kiemelkedő övvizsgát láthattunk, melyről a Shihan is elismerően szólt.

Nem kis meglepetésünkre az övvizsga zárásaként Shihan Ziegler Csaba átadta Sensei Lőrinci Istvánnak Ju-jitsuból a 2. Dan fokozatot elismerő diplomát. Ez volt az első eset, hogy ilyen magas fokozatú elismerést kapott valaki nyári táboraink alkalmával, pedig évtizedes múltra tekintenek vissza táborozásaink. Gratulálunk a hatalmas elismeréshez!

Az edzéseken kívül meg kell említeni házigazdáink vendégszeretetét. Shihan Simon Mihály házában mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat. A baráti fogadtatás mellett a legjobb falatokat kaptuk étkezéseik alkalmával. A táj pedig igazán magáért beszél. A nyugodt, festői szépségű környék és házak mindenkit magukkal ragadtak, mint mindig.

Jövőre is megyünk!!!!

(Képek később!!)

szerda 14 június 2017

Shuhari Dojo vendégoktatói voltunk

Posted on szerda 14 június 2017 - 10:47:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Sensei Kápolnási Márton karatemester meghívására a Shuhari Dojo edzőtáborában vendégeskedtek mestereink, Shihan Ziegler Csaba, Sensei Ambrózy Mária és Senpai Nagy Attila.
Matayoshi Kobudo stílus fortéjaira oktattuk a karatékákat, melyet nagy lelkesedéssel gyakorolt minden résztvevő. Az edzés végén bemutatót tartottunk Bo, Sai, Tonfa formagyakorlatokból és bunkaiból. A Shuhari Dojo növendékei puszta kezes formagyakorlatokból rögtönzött bemutatóval viszonozták köszönet képpen oktatásunkat. Jó látni, hogy ilyen magas szinten gyakorolják és őrzik a tradicionális japán harcművészetek ágait máshol is!
Nagyon köszönjük, emlékezetes élmény volt! Bármikor megyünk újra egy kis közös edzésre, ha kapunk meghívást!

További képek
péntek 05 május 2017
Hazánk első nemzetközi bírói vizsgáztak a Párizs Grand Slam Sport Jiu jitsu Open versenyen. Ezzel történelmet írt a Magyar Sport Jiu jitsu Szakszövetség, mert hazánknak még sosem volt nemzetközi bírója. És ami külön említést érdemel, hogy az egyik bíró a mi mesterünk, Sensei Ziegler Csaba

Bővebben ide kattintva olvashatsz az eseményről!

szerda 30 november 2016

Új videó! Okinawa Kobudo bunkai, Bo -Sai elleni küzdelem

Posted on szerda 30 november 2016 - 11:53:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Új videót készítettünk Okinawa Kobudo edzésen, mely a Bo és a Sai küzdelmét mutatja be.
Jó szórakozást!


kedd 11 október 2016

Kitartás

Posted on kedd 11 október 2016 - 11:52:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Napjainkban mindenkit szőnyegbombázás szerűen terítenek be a különböző ajánlatok a sportlehetőségekkel, edzőtermekkel, edzésprogramokkal és szabadidős elfoglaltságokkal kapcsolatban.

Ez korunk nagy ajándéka fiataljainak számára. Sokan gondolják úgy, hogy „jaj de jó, akkor mindent kipróbálhatok, és majd ami tetszik, azt fogok sportolni”. De vajon ez tényleg ajándék? Vajon mindenki számolt azzal, hogy ezzel mi mindent tanít még meg?
Ha valaki a gyermeke sportolását szeretné ilyen módon megoldani, akkor valamit elfelejt. Tény, hogy a gyerek mindent ki fog próbálni, és annyi mindet csinál a
kedd 27 október 2015

A felnőttek rendszeres sportolása egyesületünk fontos célja!

Posted on kedd 27 október 2015 - 05:19:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Tudtad? A Magyar lakosság alig 17 %-a sportol/ edz heti rendszerességgel. Ez elég elkeserítő szám főleg, hogyha tekintetbe vesszük, hogy ennek a 17 %-nak a nagy részét főként az iskoláskorúak teszik ki.

Hogy miért fontos a sport?

Mindenki által köztudott, hogy a hosszú távú egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlen a rendszeres mozgás. A heti minimum 2 alkalommal történő sporttolással rendben tartható a testsúly, megőrizhető a fiatalabb korban természetesnek vett rugalmasság, megfelelő izomzat. A mozgásnak jó hatása van a vérkeringésre és érrendszerre, a test anyagcseréjére, a szervezet ellenálló képességére, az immunrendszerre, amit főleg télen érzékelünk, megelőzhető a meszesedés és még annyi mindenre jó a sport, hogy felsorolni is szinte lehetetlen.
Ezeket mindenki tudja, de akkor miért nem tülekednek az emberek az edzéseken?

Ha elnyomja az életkedvet a napi rutin…….
Ugrás az oldalra 1 2 3 

Hírkategóriák