kedd 16 augusztus 2016
Kis csapatunk épségben érkezett meg mesterünk meghívására a Honbu Dojoba. Nagy feladat várt ránk, egy igazán embert próbáló feladat. Nyugodt szívvel jelenthetem ki, hogy minden tagunk tudása legjavát adta az edzéseken nem kis elégedettségére mesterünknek, Shihan Johnny Bernaschwvice-nek.
Szabadidőnkben sok programot szerveztünk, hogy minél jobban megismerhessük Belgium szépségeit. A színpompás és ötletes kertek, a különleges hangulatú házak, a csodálatos japánkert mind elbűvölt minket.
A baráti kapcsolatok építésében a gyerekek is kivették a részüket. Döme, Joren és Hannah, habár egymás nyelvét nem beszélik mégis, mindent megbeszéltek, élvezettel játszottak egymással a tábor ideje alatt.
Ambrózy Mária, az utolsó estén adott számot tudásáról, övvizsgája alkalmával. Így a tábort 1. dan fokozattal fejezte be Okinawa Kobudo stílusból, megszerezve a Sensei címet, nem kis büszkeségére egyesületünknek, bizonyítva Sensei Ziegler Csaba csapatunkkal végzett munkája eredményességét.

A baráti hangulatban töltött időt, mintha a szél fújta volna el. Az öt nap szinte pillanatok alatt eltelt, indulhattunk hazafelé élményekkel, és frissen szerzett tudással felszerelkezve a következő találkozásig.

Fotók itt

Bemutatón voltunk, Varázssziget Nagykovácsi, 2016 jún. 4.

Posted on kedd 16 augusztus 2016 - 09:27:54  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Nagykovácsiban működő Dojonk tagjai bemutatón vettek részt a helyi „Varázssziget” elnevezésű gyereknapi fesztiválon. Bár tatamit nem volt módunk letenni mégis, nagyon látványos bemutatót tartottunk a színpadon Judo, Okinawa Kobudo és Iaido stílusokból. A gyerekek minden félelem nélkül estek-keltek a kemény felületen. Erre az eseményre kivonult Nagykovácsi apraja-nagyja. Bemutatónkat nem kis ováció követte.

Remélem, nemsokára megint számot tudunk adni tudásunkról, ami szemmel látható volt az előző bemutatónkhoz képest.
Büszkék vagyunk a csapatunk tagjaira!

Instruktor tábor 2016 máj. 5. - 8., Belgium, Honbu Dojo

Posted on kedd 16 augusztus 2016 - 09:20:11  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

A vezető instruktorok minden évben összegyülnek Beliumban, a Honbu Dojo-ban. Így történt ez idén is, Sensei Ziegler Csaba képviselt minket a szemináriumon, ahol Okinawa Kobudo, Chi ryu Aiki jitsu, Chiiai és Tameshigiri (vágásgyakorlat) technikákat gyakoroltak a résztvevők.

Az edzéseket Shihan Johnny Bernaschewice és Shihan Yamashiro Kenichi vezette, melyben segített még Shihan Kathrin Siggelkow és Katsuki san is.

A rengeteg gyakorlás alkalmával sok technika került pontosításra az új technikák gyakorlása mellett. A szabadidők alatt más insrtuktorokkal folyamatos eszmecserét folytattunk az egyes technikák minél hatásosabb, helyesebb végrehajtásáról. Esténként pedig hosszú beszéléseket folytattunk egymás minél mélyebb megismerése érdekében, ami jó alkalmat jelentett baráti kapcsolatok ápolására, építésére.
Záró eseményként mesterünk és házigazdánk elismeréseket adott át az arra érdemes résztvevők számára. Így mesterünk, Sensei Ziegler Csaba Nemzetközi instrukor címet szerzett Okinawa Kobudo és Chi ryu Aiki jitsu stílusokból, valamint vizsgázott Okinawa Kobudo stílusból 3. dan fokozatra, ezzel pillanatnyilag magyarország egyik legmagasabb fokozatát szerezte meg ebből a stílusból.

Fotók itt
Felnőtt és Serdülő tagjaink minden évben nekivágnak a tavaszi tábornak. Idén megint Salföld vendégszeretetét élveztük. Házigazdánk mindent megtett, hogy ne szenvedjünk semmiben hiányt, így hatalmas mennyiségű, és rendkívül zamatos étellel várt minket minden étkezés alkalmával.

Napjaink jórészt edzésekkel teltek, amit a hegyoldalon lévő, tágas Dojoban töltöttük. Edzéseinken rengeteget gyakoroltunk a Judo földharc- és dobás- technikáiból, a Ju jitsu fegyveres és önvédelmi technikáiból, a Chi ryu Aiki jitsu ízületfeszítései mellett az Okinawa Kobudo fegyveres gyakorlataiból egyaránt. Néhányan még a japán kardforgatás Iaido technikáit is gyakorolhatták.

Mint ahogy az hagyományosan történik, a tábor legnagyobb eseményére az övvizsgákra az utolsó napon került sor. Jó néhányan számot adtak tudásukról, amit mindannyian büszkén néztünk végig.

Remélem, a jövő évi táborban még többen leszünk.

Fotók itt

vasárnap 10 április 2016

XVI. Bicske kupa, meghívásos nemzetközi verseny - beszámoló

Posted on vasárnap 10 április 2016 - 17:04:10  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Egyesületünk kisebb delegációval képviseltette magát a XVI. Bicska kupán, mely meghívásos nemzetközi verseny volt, 192 nevezővel. Amíg vezető mesterünk, Sensei Ziegler Csaba az egyik páston bíráskodott, addig tanítványai fegyveres formagyakorlattal kápráztatták el a bírókat a másik páston. A tradicionális Okinawa Kobudo stílusú formagyakorlatokért a bírók Bárota Zsombort arany és Gráner Levédet bronz éremmel jutalmazták.
A technikai versenyszámok után következtek a küzdelmi versenyszámok, melyben szintén érdekeltek voltunk. Vida János „Chikura Kurabe” versenyszámban indult. Ennek a versenyszámnak a különlegessége, hogy egy küzdelmen belül azonos ellenfél ellen külön menetekben kell számot adni az ütés-rúgás, a dobás és a földharc küzdelmi tudásáról az indulónak. Bár több órás várakozás előzte meg a küzdelmeket, de János meggyőző fölénnyel győzte le mind a hét ellenfelét, ezzel aranyérmet szerzett.
Bár egyesületünknek nem célja a versenyzés, de mindenképpen jó eszköz tudásunk felméréséhez, és jó tudni, hogy az általunk oktatott tradicionális japán harcművészeti stílusok, a küzdelem centrikus oktatásnak köszönhetően, még mindig eredményesen veszik fel a versenyt a növekvő számban megjelenő egyéb stílusokkal szemben az önvédelem, a pusztakezes és fegyveres formagyakorlatok, valamint a küzdelmek terén egyaránt.

Gratulálunk az eredményekhez! Büszkék vagyunk tanítványainkra!

Fényképek késöbb!
Ugrás az oldalra  1 2 3 4 5 6 7 8 

Régebbi híreink

Európai mobilitási hét, Nagykovácsiban shogun @ (18 okt : 08:48) (Friss Hírek)
Új ju jitsu videó került fel honlapunkra! shogun @ (08 okt : 06:56) (Friss Hírek)

Hírkategóriák