vasárnap 05 november 2017

Sport Ju jitsu Rangsorverseny beszámoló – Dunakeszi, 2017.10. 14.

Posted on vasárnap 05 november 2017 - 00:10:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Immár nem első esemény kerül megrendezésre Dunakeszin, és bátran állíthatom, hogy mindegyik magas szintvonalon kerül megrendezésre. Nem volt ez másképp most sem. A versenynek az új városi sportcsarnok adott otthont, méghozzá olyan környezetben, melyre egyáltalán nem számítottunk. Ez biztosította a jó hangulatú, sikeres versenyzést.


Egyesületünk színeiben megint mindhárom Dojonk növendékei részt vettek 8 – 20 éves kor között, összesen 21 fő. Jónéhányan már gyakorlott versenyzőnek számítanak, de voltak többen is, akik első versenyükön vettek részt. Mint mindig, most is a Sport ju jitsu versenyszámok közül a Fighting System versenyszámban indultunk el, bár volt négy Ne Waza indulónk is.


Az eredmény megint a tőlünk megszokott magas színvonalú versenyzést tükrözte. Versenyzőink mind technikailag, állóképességben, és pszichikailag is jól vették az akadályokat, rendkívül technikás, izgalmas, de nagyon fegyelmezett versenyzéssel küzdötték végig a meccseket.

Így nem is maradt el a várt eredmény. A verseny mérlege: 10 arany, 6 ezüst, 5 bronz, 1 negyedik és 1 ötödik hely.

Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra.

hétfő 16 október 2017

Iaido Instruktor Szeminárium – Honbu Dojo, Belgium,2017 október 6-8

Posted on hétfő 16 október 2017 - 10:32:01  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Shihan Ziegler Csaba 2017 október 6-8. között Iaido szemináriumon vett részt mestere, Shihan Johnny Bernaschewice és Shihan Kathrin Siggelkow meghívására.

A szeminárium 29 fő részvételével zajlott Európa számos országából. Shihan Johnny Bernaschewice az edzéseken mindenre tanítással segítette munkánkat, fejlődésünket a szeminárium teljes ideje alatt. Az oktatás terítékén szerepelt a helyes testtartás, a vágások helyes végrehajtása, a vágáskombinációk ütemezése, magyarázatai és még sok olyan dolog, ami bár apróságnak látszik egykívülálló számára, de valójában az Iaido nem működhetne ezek nélkül a részletek valóságos harcművészetként.

A Chi ryu Iai stílus kombinációinak gyakorlása minden időnket felemésztette. Az edzések közötti idő jó alkalmat jelentett a vezető mestereknek mélyebb beszélgetések lefolytatásához. Ezeken mindig előkerülnek olyan szakmai kérdések, melyek megoldásához a mesterek több évtizedes tapasztalatainak megosztása jó segítség lehet.
Összességében a szeminárium rendkívüli alkalom és kihagyhatatlan lehetőség a fejlődésre, és mindannyiunk számára megmutatja szövetségünk erejét és magas szakmai színvonalát.
Shihan Ziegler Csaba és Sensei Pásztor Tamás a Kakusei Kulturális és Szabadidő Sportegyesület Edzőtáborában oktatott Sensei Bruszt Mária meghívására.

A két mester az edzőtáborban egy nagyon jó hangulatú délelőtt folyamán mutatta be a sport jiu jitsu egyik legnépszerűbb versenyszámát, a Fighting System szabályait, lehetőségeit és szépségét. A délelőtt rendkívül jó hangulatban telt, mely végén a résztvevők alig akarták befejezni a gyakorlást. Láthatóan nagyon jól érezték magukat a résztvevők és az oktató mesterek is.

A vendéglátóink nagyon barátságosak voltak méltán bizonyítva, hogy az igazi harcművészek szíve egy ritmusra dobog, bármilyen stílust művelnek is.

Az edzőtábort egy több órás beszélgetéssel egybekötött közös ebéddel zártuk, mely után megegyezünk, hogy ha lehetőség van, folytatjuk a közös munkát.

Köszönjük a meghívást!!!!


péntek 13 október 2017

I. Tisza Tusa versenyeredmények – 2017. szeptember 30.

Posted on péntek 13 október 2017 - 11:09:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Egyesületünk Harcművész szakosztálya 7 fővel képviseltette magát a Domaszéken rendezett Sport jiu jitsu versenyen.
Minden versenyzőnk a Fighting System versenyszámban volt érdekelt, mely a legjobban fekszik az általunk gyakorolt stílushoz, mely tartalmazza az ütés-rúgás, a dobás és a földharc technikák teljes repertoárját.

Igen kemény küzdelmeket vívtak fiaink, és igen jól szerepeltek. A végső mérlegünk 5 arany, 1 ezüst és 1 bronz érem, így teljes az eredményességi statisztikánk.

Gratulálunk a versenyzőinknek!
vasárnap 01 október 2017
Abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy a Montenegróban rendezett Jiu jitsu U15 Világkupán és Balkán Open versenyen szövetségi kapitányaként vezethettem a magyar jiu jitsu válogatottat.

A verseny nagyságát mutatja, hogy 21 ország majdnem 500 versenyzője jelent meg. A magyar csapatot 7 sportoló, 3 edző és jónéhány lelkes szülő képviselte.
És történelmet írtunk!!!

Ugrás az oldalra  1 2 3 4 5 6 7 8 

Régebbi híreink

Edzéskezdés 2017 Szeptember 4. shogun @ (29 aug : 03:18) (Friss Hírek)
Újabb mester a BBME soraiban shogun @ (22 jún : 08:51) (Friss Hírek)
Shuhari Dojo vendégoktatói voltunk shogun @ (14 jún : 10:47) (Cikkek)
Shihant köszöntöttünk egyesületünk élén shogun @ (31 máj : 10:25) (Friss Hírek)

Hírkategóriák