vasárnap 01 október 2017
Abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy a Montenegróban rendezett Jiu jitsu U15 Világkupán és Balkán Open versenyen szövetségi kapitányaként vezethettem a magyar jiu jitsu válogatottat.

A verseny nagyságát mutatja, hogy 21 ország majdnem 500 versenyzője jelent meg. A magyar csapatot 7 sportoló, 3 edző és jónéhány lelkes szülő képviselte.
És történelmet írtunk!!!

kedd 29 augusztus 2017

Edzéskezdés 2017 Szeptember 4.

Posted on kedd 29 augusztus 2017 - 03:18:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

A jövő héten megkezdődnek edzéseinket minden termünkben, ahol szeretettel várunk minden jelentkezőt, minden tanítványunkat, szülőket, érdeklődőket.
Sok dolgunk lesz! Idén is indítunk óvodás, gyerek, serdülő és felnőtt csoportokat kezdő és haladó szinten.

Az érdeklődők judo, ju jitsu, chi ryu aiki jitsu, okinawa kobudo és iaido stílusok gyakorlásába kapcsolódhatnak be, a fenti menüpontok közül választva több helyszínen és időpontban, akár keverve is a csoportokat és a helyszíneket.

Aki versenyezni szeretne, az csatlakozhat a versenyző-csapat edzéseihez, így együtt edzhet egyesületünk válogatott tagjaival, akik már szeptemberben Világbajnokságon, októberben Európa-bajnokságon fogják képviselni országunkat. Te is elérheted!

kedd 01 augusztus 2017

Felnőtt és Serdülő Nyári Szeminárium – Salföld 2017 július 26-31.

Posted on kedd 01 augusztus 2017 - 18:57:38  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Felnőtt és serdülő nyári Szemináriumunkon Ju jitsu, Chi ryu Aiki-jitsu, Okinawa Kobudo, Iaido és Judo stílusokban edzettünk és tanultunk, így rendkívül elfoglaltak voltunk. Az edzéseket Shihan Ziegler Csaba vezette, de az edzéseken tanított még Sensei Lőrinci István, Sensei Ambrózy Mária és Sensei Nagy Attila is.

Táborunkat jónéhány vendég meglátogatta egy-egy nap erejéig, így együtt edzhettünk Sensei Pásztor Tamással (1. Dan) Dunakesziről, Sensei Nagy Róberttel (4. Dan), Sensei Lisztes Károllyal (3. Dan) és tanítványaikkal Marcaliból. A közös munka baráti hangulatban telt, nagy élmény volt a stílusaink közötti különbségek és hasonlóságok felfedezése. Így a közös nap pillanatok alatt elrepült. Köszönjük a baráti látogatást!

A reggeli és délutáni Ju-jitsu edzések alatt rengeteg Judo technikát iskoláztunk a jitsuban való alkalmazhatóságukkal együtt. A technikák gyakorlását minden edzésen küzdelmekkel zártuk, így kipróbálhattuk a földharc, a dobás és az ütés-rúgás technikákat éles helyzetben is.

Mivel a Chi ryu technikák mély ismereteket igényelnek, így nagyon aprólékosan vettük minden részletét.

Iaido igazi ínyencséget jelentett mindannyiunk számára, akár a járástechnikát, akár az alapvágások iskoláját, akár a kombinációk gyakorlását nézzük, de ez tesz minden edzést izgalmassá és érdekessé.

Az Okinawa Kobudo stílust most is igencsak harcos formában gyakoroltuk, így fegyverkezelésünk sokat fejlődhetett akár a formagyakorlatok, akár a páros gyakorlatok alkalmával.

Shihan Ziegler Csaba mindenkire sok időt fordított az összes edzésen, így felkészülten mehettünk vizsgázni a Dankollégium elé az utolsó napon. Meg is lett az eredménye az egész heti, sőt, az egész évi szorgalmas munkának. Rengeteg kiemelkedő övvizsgát láthattunk, melyről a Shihan is elismerően szólt.

Nem kis meglepetésünkre az övvizsga zárásaként Shihan Ziegler Csaba átadta Sensei Lőrinci Istvánnak Ju-jitsuból a 2. Dan fokozatot elismerő diplomát. Ez volt az első eset, hogy ilyen magas fokozatú elismerést kapott valaki nyári táboraink alkalmával, pedig évtizedes múltra tekintenek vissza táborozásaink. Gratulálunk a hatalmas elismeréshez!

Az edzéseken kívül meg kell említeni házigazdáink vendégszeretetét. Shihan Simon Mihály házában mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat. A baráti fogadtatás mellett a legjobb falatokat kaptuk étkezéseik alkalmával. A táj pedig igazán magáért beszél. A nyugodt, festői szépségű környék és házak mindenkit magukkal ragadtak, mint mindig.

Jövőre is megyünk!!!!

(Képek később!!)

csütörtök 22 június 2017

Újabb mester a BBME soraiban

Posted on csütörtök 22 június 2017 - 08:51:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Nyári szemináriumon vettünk részt Shihan Johnny Bernaschewice vezetésével Belgiumban, a Honbu Dojoban.

Különítményünk, teljes erőbedobással gyakorolta a Chi ryu Aiki-jitsu, a Matayoshi Kobudo és az Iaido legszebb anyagait.

Az edzések között volt időnk városnézésre, ellátogattunk a Japán Kertbe is.

Az utolsó napon nagy megtiszteltetésben volt részünk. Shihan Johnny Bernaschewice és Shihan Ziegler Csaba vizsgáztatta Nagy Attilát Matayoshi Kobudo stílusból. Nagy Attila bemutatta legjobb tudását Bo, Sai és Tonfa kezelésből. A tavalyi évi, Ambrózy Mária által letett sikeres danvizsga után idén, Nagy Attila is sikeresen vette az akadályt, így újabb mestert köszönthetünk tagjaink között!

Gratulálunk Sensei Nagy Attila!

További képek
szerda 14 június 2017

Shuhari Dojo vendégoktatói voltunk

Posted on szerda 14 június 2017 - 10:47:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Sensei Kápolnási Márton karatemester meghívására a Shuhari Dojo edzőtáborában vendégeskedtek mestereink, Shihan Ziegler Csaba, Sensei Ambrózy Mária és Senpai Nagy Attila.
Matayoshi Kobudo stílus fortéjaira oktattuk a karatékákat, melyet nagy lelkesedéssel gyakorolt minden résztvevő. Az edzés végén bemutatót tartottunk Bo, Sai, Tonfa formagyakorlatokból és bunkaiból. A Shuhari Dojo növendékei puszta kezes formagyakorlatokból rögtönzött bemutatóval viszonozták köszönet képpen oktatásunkat. Jó látni, hogy ilyen magas szinten gyakorolják és őrzik a tradicionális japán harcművészetek ágait máshol is!
Nagyon köszönjük, emlékezetes élmény volt! Bármikor megyünk újra egy kis közös edzésre, ha kapunk meghívást!

További képek
Ugrás az oldalra  1 2 3 4 5 6 7 8 

Régebbi híreink

Shihant köszöntöttünk egyesületünk élén shogun @ (31 máj : 10:25) (Friss Hírek)

Hírkategóriák