hétfő 29 január 2018

Fighting System szeminárium és gyakorló verseny - 2018. jan. 27., Dunakeszi

Posted on hétfő 29 január 2018 - 11:58:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Shihan Ziegler Csaba és Sensei Nagy Róbert 2018 január 27.-én Sensei Pásztor Tamás meghívására Fighting System szemináriumot vezetett Dunakeszin.

Sokan mentünk el, minden korosztályból vegyesen. A délelőtti 3 órás oktatást követően délután gyakorló versenyen próbálhatta ki mindenki az eddig megszerzett tudását. Voltak nagyon aranyos, de rendkívül elszánt küzdelmek kezdő, gyerek versenyzőktől, amik nagyon ígéretesek a jövőre nézve, és voltak rendkívül magas szintű küzdelmek a magyar sport ju-jitsu válogatott tagjaitól. Jó volt nézni a versenyről versenyre történő egyre nagyobb fejlődést!

A szeminárium és a gyakorló verseny jó alkalmat kínált a bíróknak is egy jó hangulatú továbbképzésre, amit Sensei Hullám Dénes vezetett. Szerintem nem volt eredménytelen az esemény.

Szükségünk lenne minél több ilyen jellegű eseményre. Remélem, rövidesen újra találkozunk!

Fényképek megtekinthetők itt!
kedd 26 december 2017

Év végi számvetés, 2017

Posted on kedd 26 december 2017 - 11:55:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Eljött az ideje az év végi számvetésnek. Ez minden évben egy nagyon fontos feladat, mert az itt leírt eredmények adják meg az egyesület vezetőink, tagjainak, mestereinek a valódi értékét, munkájuk komolyságát és fontosságát.

Új mesterfokozatokkal gazdagodtunk.

2016-ban Ambrózy Mária szerzett 1. dan fokozatot Okinawa Kobudo stílusból, ami igen nagy teljesítménynek számított, de 2017 még ennél is mesésebbre sikerült. Vezető mesterünk, Ziegler Csaba megszerezte a 6. dan fokozatot Chi ryu Aiki-jitsuból, ezzel együtt jogot szerzett a Shihan cím viselésére is. Sensei Lőrinci István megszerezte a 2. dan fokozatot ju-jitsuból és Nagy Attila 1. dan fokozatot szerzett Okinawa Kobudo stílusból. Ez mesés teljesítmény.

Versenyzés

2017 arról lesz híres, hogy egyesületünk, a Budapesti Budo és Mozgásművészeti Egyesület megkezdte a versenyzést a JJIF versenyrendszeren belül. Ebben az évben kereken 100 érmet gyűjtöttek sportolóink, melyből 57 arany, 30 ezüst, 13 bronz került a birtokunkba. Országos és Magyar Bajnokságokon összesen 24 arany, 13 ezüst, 3 bronz került a birtokunkba. Novemberben 9 Magyar-bajnoki címet szereztünk.

2017 évben a válogatott keret tagja volt 4 fő: Indig Ákos, Muzsai Nimród, Gubacsi Zalán, Metz Dániel.

Sajnos csak 2 ember tudott részt venni a nemzetközi megmérettetésen, Muzsai Nimród és Indig Ákos. Ami rendkívül biztató, hogy Muzsai Nimród nem kis teljesítménye nyomán sikerült olyan edzéstervet és tematikát kidolgozni, ami nyomán Indig Ákos teljesítménye elérhette a nemzetközi szintet. Rendkívül büszkék vagyunk rájuk!

Ez rendkívüli teljesítmény egyetlen egyesülettől, ám azt tudni kell, hogy egyesületünk tagjai között olyan tehetségek vannak minden korosztályban, ami azt vetíti előre, hogy a következő 10 évben egyre több válogatottat tudunk adni, mert utánpótlásunk (U10, U12) színvonala is igen erős.

Friss hír, hogy a 2018 évben A Magyar Ju jitsu válogatott keretét egyesületünk már nem 4, hanem 9 fővel fogja erősíteni, ami nem kis feladatot és lehetőséget ad mindannyiunknak a jövő évben is, hogy megmutassuk hozzáértésünket, rátermettségünket.

Ennek tudatában Nagyon Boldog Új Esztendőt Kívánunk mindenkinek!

Évzáró buli a harcművészekkel!

Posted on kedd 26 december 2017 - 00:19:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Mint minden évben, idén is összejöttünk az utolsó edzések után az év lezárására. Idén, volt mit ünnepelnünk, de erről másik cikkünkben lehet részletesebben olvasni.
Az ilyen rendezvényünkre gyakran látogatnak el azok a tagjaink is, akik, bár nem tudnak részt venni az edzéseinken, de lélekben velünk vannak. Most is több, számunkra kedves látogatót fogadtunk.
Több, mint 40 tagunk tudott eljönni és mindenki igyekezett gondoskodni a legjobb hangulatról. Nem is csoda, hisz a nagy teljesítményeket mindig nagy ünneplés követ. Vezető mesterünk, Shihan Ziegler Csaba itt jelentette be, hogy a 2018 évben eddig 8 fő jutott be a Magyar Sport Ju jitsu válogatottba, ami a 2017 évinek pont a duplája.
Így az egyesületünkből a válogatottba kerültek névsora: Vida János, Indig Ákos, Gubacsi Zalán, Metz Dániel, Egri-Fischer Lola, Egri-Rónay Benjamin, Stanford Zsuzsanna és Ziegler Csaba.
Ez a hír nem kis feladatot fog jelenteni a jövő évben a felkészítő mestereinknek és a versenyzőinknek nemkülönben. Nem is beszélve arról, hogy még 4-5 tagunk képes elérni a válogatottság szintjét és a fiatalabb korcsoportok tagjai is szép számban hozzák a bajnoki címeket, előre vetítve a jövő eredményeit is.
De addig is jó volt egy kicsit együtt ünnepelni, beszélgetni. A kemény munka pedig januárban újra elindul minden tagunk és versenyzőnk számára. Bár a feladtok nagy részét sejtjük, de arról pontos terv csak vezető mesterünk fejében található meg. Szóval lesz dolgunk!
Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben, harcművészetben gazdag Új Esztendőt Kívánunk mindenkinek!
Találkozunk a teremben 2018. január 3.-tól!
péntek 01 december 2017

Napi poén - judo, ju jitsu edzésen

Posted on péntek 01 december 2017 - 09:40:04  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Minden edzésen akadnak vicces poénok, amikor vagy mi edzők, vagy a tanítványok akarnak hirtelen okosat mondani. Tegnap is így volt. Ez hangzott el egy 7 éves kislány szájából, teljes meggyőződéssel.

"Miért? Ha Bence mond valamit, akkor te beugrasz a kútba?"

Vajon mi erre a jó válasz?
Hogy néha kedvem lenne? (Persze csak a vicc kedvéért.)

vasárnap 12 november 2017

Aiki jitsu, ju jitsu edzésen - kicsiktől nagyokig

Posted on vasárnap 12 november 2017 - 00:21:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Edzés életképek Chi ryu Aiki-jitsu, Ju jitsu edzésről, 5 éves kortól.
Jó szórakozást hozzá!

Ugrás az oldalra 1 2 3 4 5 6 7 8 

Régebbi híreink

Hírkategóriák