kedd 05 június 2018
Újabb magyar nemzetközi sikerek születtek a Lengyelországi Gliwicében rendezett Seniors és Masters korosztályú Ju-jitsu Európa-bajnokságon.

Dou Show System versenyszámban Krupa Ádám- Ledneczki Péter páros történelmet írt, amikor a bronzérmet szerzett a versenyen. A későbbi győztes román páros csak hosszabbításban tudta legyőzni a fiúkat, összesen 2 ponttal.

A vasárnapi fordulóban egyesületünk színeiben indult Ziegler Csaba Fighting System +85 kg-os súlycsoportban képviselte az országot. Kemény küzdelmek végén a bronzérmet szerezte meg, ezzel küldöttségünk 2 bronzéremmel fejezte be a versenyzést.

Egyesületünk 2018-ban a Ju-jitsu versenyeken eddig 1 arany, 1 ezüst és 1 bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságokon. És még nincs vége az évnek!!!
szerda 11 április 2018

I. Budapest Open Sport Ju-jitsu Nemzetközi verseny, 2018 április. 7.

Posted on szerda 11 április 2018 - 10:55:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Április 7.-én az I. Budapest Open Sport Ju-jitsu Nemzetközi versenyen vettek részt sportolóink. A verseny 11 ország közel 600 versenyzőjének részvételével zajlott. A hangulat kitűnő volt, köszönhetően a szervezőknek és a közreműködő bíróknak, informatikusoknak, segítőknek, asztali asszisztenseknek és még rengeteg segítő kéznek és embernek, akik energiát nem kímélve, lankadatlan lelkesedéssel dolgozták végig a teljes napot. Köszönet nekik érte!

Egyesületünket a Budapesti Budo és Mozgásművészeti Egyesületet 13 versenyző képviselte. Nagyrészük életében először lépett tatamira külföldi ellenfél ellen. A küzdelmek igencsak hősiesre sikerültek, többen meghátrálni kényszerültek a túl erős ellenfelekkel szemben. Ezt az alkalmat arra szántuk, hogy tapasztalatot szerezzünk a további készüléshez főleg, hogy ősszel mind a 8 válogatottunknak tatamira kell lépni Európa- illetve Világ-bajnokságon.

A versenyen elért sikereink bíztatók a jövőre nézve. Minden korosztályban sikerült szereznünk érmet, amiben elindultuk, ami azt mutatja, hogy jó irányba halad az a képzés, amivel készülnek versenyzőink.

Összesen 7 érmet szereztünk, 3 arany és 4 bronz formájában. Arany érmet szerzett: Stanford Zsuzsa, Gráner Levéd, Muzsai Nimród, bronzérmet szerzett: Nagy Dominik, Indig Ákos, Bajári Domonkos, Muzsai Huba.

Gratulálunk minden versenyzőnknek!!!!

(Képek nemsokára!)
csütörtök 29 március 2018

Magyar éremeső az U15 Európa Kupán, Amersfoort, Hollandia, 2018 március 24-25.

Posted on csütörtök 29 március 2018 - 15:16:26  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

A Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség, Magyarország képviseletében 9 versenyzőt delegált a 2018 március 24-25.-én U15 korosztály számára megrendezésre kerülő, Európa Kupára. A válogatott tagjai az ország minden részéről, Marcaliból, Sümegről, Kistelekről és Budapestről kerültek be a csapatba. A kis különítmény már pénteken megérkezett Hollandiába, Amersfoort városába, a verseny helyszínére.

A sikeres regisztráció és a kategóriába való mérések után másnap a magyar csapat minden tagja izgatottan készülődött a másnapi megmérettetésre. Az edzők, Sípos Dániel (3K Kistelek), Nagy Róbert (MVSZSE Marcali), Sós György (Zalaegerszeg BJJ) és Ziegler Csaba (BBME Budapest, Nagykovácsi) az esti beszélgetés alatt próbálták elemezni az ellenfeleket, azok felkészültségét, várható taktikáit.

A másnap teljesen mást tartogatott a számukra, mint amit előzetesen sejteni lehetett. Már az elején bebizonyosodott, hogy a mezőny keményebb, mint sejthető volt, és a bíráskodás gyakorlatában is van eltérés a megszokotthoz képest. Ennek ellenére versenyzőink jól vették az akadályokat bizonyítva a felkészülési időszakuk alatti, igen alapos és lelkiismeretes munkát, mely árulkodott az versenyzők rátermettségéről és edzőik hozzáértéséről egyaránt.

A küzdelmes napon minden versenyzőnk kihozta a maximumot magából attól függetlenül, hogy sikeres volt e vagy nem. Az igencsak erőt próbáló nap végére az U15 korosztályt tekintve az eddigi legnagyobb éremesővel távozott a magyar csapat az arénából. Megszületett az első Európa Kupa aranyérem Fighting System versenyszámból, melyet a BBME versenyzője szerzett meg és a ne waza versenyág megint kitűnően szerepelt.

Eredményeink:
Stanford Zsuzsa (BBME) 1. hely Fighting System, 2. hely Fighting System,
Kecskeméti Jázmin 3. hely Ne Waza System,
Tóth Alexa 2. hely Ne Waza System,
Kulcsár Kristóf 3. hely Ne Waza System,
Fülöp Rebeka 3. hely Ne Waza System.

Természetesen ne feledkezzünk el a vasárnap folyamán a többi karosztálynak megtartott Open versenyről sem, ahol aznap egyetlen versenyzőnk lépett tatmira. Dudás Virág nem kis küzdelmek árán szerezte meg a Fighting System versenyszámban a 3. helyet, Ne Waza System versenyszámban a 4. helyet.

GRATULÁLUNK a csapat minden tagjának a sikeres szerepléshez!

hétfő 29 január 2018

Fighting System szeminárium és gyakorló verseny - 2018. jan. 27., Dunakeszi

Posted on hétfő 29 január 2018 - 11:58:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Shihan Ziegler Csaba és Sensei Nagy Róbert 2018 január 27.-én Sensei Pásztor Tamás meghívására Fighting System szemináriumot vezetett Dunakeszin.

Sokan mentünk el, minden korosztályból vegyesen. A délelőtti 3 órás oktatást követően délután gyakorló versenyen próbálhatta ki mindenki az eddig megszerzett tudását. Voltak nagyon aranyos, de rendkívül elszánt küzdelmek kezdő, gyerek versenyzőktől, amik nagyon ígéretesek a jövőre nézve, és voltak rendkívül magas szintű küzdelmek a magyar sport ju-jitsu válogatott tagjaitól. Jó volt nézni a versenyről versenyre történő egyre nagyobb fejlődést!

A szeminárium és a gyakorló verseny jó alkalmat kínált a bíróknak is egy jó hangulatú továbbképzésre, amit Sensei Hullám Dénes vezetett. Szerintem nem volt eredménytelen az esemény.

Szükségünk lenne minél több ilyen jellegű eseményre. Remélem, rövidesen újra találkozunk!

Fényképek megtekinthetők itt!
kedd 26 december 2017

Év végi számvetés, 2017

Posted on kedd 26 december 2017 - 11:55:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Eljött az ideje az év végi számvetésnek. Ez minden évben egy nagyon fontos feladat, mert az itt leírt eredmények adják meg az egyesület vezetőink, tagjainak, mestereinek a valódi értékét, munkájuk komolyságát és fontosságát.

Új mesterfokozatokkal gazdagodtunk.

2016-ban Ambrózy Mária szerzett 1. dan fokozatot Okinawa Kobudo stílusból, ami igen nagy teljesítménynek számított, de 2017 még ennél is mesésebbre sikerült. Vezető mesterünk, Ziegler Csaba megszerezte a 6. dan fokozatot Chi ryu Aiki-jitsuból, ezzel együtt jogot szerzett a Shihan cím viselésére is. Sensei Lőrinci István megszerezte a 2. dan fokozatot ju-jitsuból és Nagy Attila 1. dan fokozatot szerzett Okinawa Kobudo stílusból. Ez mesés teljesítmény.

Versenyzés

2017 arról lesz híres, hogy egyesületünk, a Budapesti Budo és Mozgásművészeti Egyesület megkezdte a versenyzést a JJIF versenyrendszeren belül. Ebben az évben kereken 100 érmet gyűjtöttek sportolóink, melyből 57 arany, 30 ezüst, 13 bronz került a birtokunkba. Országos és Magyar Bajnokságokon összesen 24 arany, 13 ezüst, 3 bronz került a birtokunkba. Novemberben 9 Magyar-bajnoki címet szereztünk.

2017 évben a válogatott keret tagja volt 4 fő: Indig Ákos, Muzsai Nimród, Gubacsi Zalán, Metz Dániel.

Sajnos csak 2 ember tudott részt venni a nemzetközi megmérettetésen, Muzsai Nimród és Indig Ákos. Ami rendkívül biztató, hogy Muzsai Nimród nem kis teljesítménye nyomán sikerült olyan edzéstervet és tematikát kidolgozni, ami nyomán Indig Ákos teljesítménye elérhette a nemzetközi szintet. Rendkívül büszkék vagyunk rájuk!

Ez rendkívüli teljesítmény egyetlen egyesülettől, ám azt tudni kell, hogy egyesületünk tagjai között olyan tehetségek vannak minden korosztályban, ami azt vetíti előre, hogy a következő 10 évben egyre több válogatottat tudunk adni, mert utánpótlásunk (U10, U12) színvonala is igen erős.

Friss hír, hogy a 2018 évben A Magyar Ju jitsu válogatott keretét egyesületünk már nem 4, hanem 9 fővel fogja erősíteni, ami nem kis feladatot és lehetőséget ad mindannyiunknak a jövő évben is, hogy megmutassuk hozzáértésünket, rátermettségünket.

Ennek tudatában Nagyon Boldog Új Esztendőt Kívánunk mindenkinek!
Ugrás az oldalra 1 2 3 4 5 6 7 8 

Régebbi híreink

Évzáró buli a harcművészekkel! shogun @ (26 dec : 00:19) (Cikkek)
Napi poén - judo, ju jitsu edzésen shogun @ (01 dec : 09:40) (Friss Hírek)

Hírkategóriák