csütörtök 22 június 2017

Újabb mester a BBME soraiban

Posted on csütörtök 22 június 2017 - 08:51:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Nyári szemináriumon vettünk részt Shihan Johnny Bernaschewice vezetésével Belgiumban, a Honbu Dojoban.

Különítményünk, teljes erőbedobással gyakorolta a Chi ryu Aiki-jitsu, a Matayoshi Kobudo és az Iaido legszebb anyagait.

Az edzések között volt időnk városnézésre, ellátogattunk a Japán Kertbe is.

Az utolsó napon nagy megtiszteltetésben volt részünk. Shihan Johnny Bernaschewice és Shihan Ziegler Csaba vizsgáztatta Nagy Attilát Matayoshi Kobudo stílusból. Nagy Attila bemutatta legjobb tudását Bo, Sai és Tonfa kezelésből. A tavalyi évi, Ambrózy Mária által letett sikeres danvizsga után idén, Nagy Attila is sikeresen vette az akadályt, így újabb mestert köszönthetünk tagjaink között!

Gratulálunk Sensei Nagy Attila!

További képek
szerda 14 június 2017

Shuhari Dojo vendégoktatói voltunk

Posted on szerda 14 június 2017 - 10:47:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Sensei Kápolnási Márton karatemester meghívására a Shuhari Dojo edzőtáborában vendégeskedtek mestereink, Shihan Ziegler Csaba, Sensei Ambrózy Mária és Senpai Nagy Attila.
Matayoshi Kobudo stílus fortéjaira oktattuk a karatékákat, melyet nagy lelkesedéssel gyakorolt minden résztvevő. Az edzés végén bemutatót tartottunk Bo, Sai, Tonfa formagyakorlatokból és bunkaiból. A Shuhari Dojo növendékei puszta kezes formagyakorlatokból rögtönzött bemutatóval viszonozták köszönet képpen oktatásunkat. Jó látni, hogy ilyen magas szinten gyakorolják és őrzik a tradicionális japán harcművészetek ágait máshol is!
Nagyon köszönjük, emlékezetes élmény volt! Bármikor megyünk újra egy kis közös edzésre, ha kapunk meghívást!

További képek
szerda 31 május 2017

Shihant köszöntöttünk egyesületünk élén

Posted on szerda 31 május 2017 - 10:25:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Vezető mesterünk, Sensei Ziegler Csaba a Geido Tao Chi Kihon Federation tagjaként 2017 május 25.-én Shihan rangot és a hozzá tartozó 6. dan fokozatot szerezte meg Chi ryu Aiki-jitsu stílusból. A kinevezés váratlanul érte mesterünket. A ceremónián mestere, Shihan Johnny Bernaschewice kiemelte beszédében azt a több, mint 3 évtizedes aktív munkával töltött életutat és az új nagymester keze alatt teljes szívvel dolgozó csapatot, akiknek látványos fejlődése példaértékű Európa szerte.


A Shihan rang pontos jelentése a „Mesterek tanára”, így ez elsősorban rengeteg feladatot jelent, melynek igyekszünk a jövőben is mindannyian megfelelni úgy mesterként, mint tanítványként egyaránt. Különös tekintettel azokra a stílusokra, melyek oktatását Shihan Ziegler Csaba magyarországi stílusvezetőként felügyeli.
péntek 19 május 2017

Chi ryu Aiki Jitsu, Okinawa Kobudo és Jiu jitsu Szeminárium

Posted on péntek 19 május 2017 - 07:20:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Május 12-14, között Egyesületünk 30 fővel tartott tavaszi Szemináriumot Salföldön Jiu jitsu, Chi ryu Aiki jitsu és Okinawa Kobudo stílusokban.

A péntek esti leérkezés után, már aznap este edzéssel fejeztük be a napot. Mivel az alapos átmozgató edzés este 11 órakor fejeződött be, így látni lehetett, hogy a másnap reggel 6 órai kelés sem lesz kellemes. Ennek ellenére az egész csapat egy emberként állt készen a gyakorlásra.

A reggeli edzést két csapatra osztva végeztük, az egyik csapat kondicionáló edzést tartott, a másik csapat Sensei Ziegler Csaba vezetésével mesterünk, Shihan Johnny Bernaschewice kedvenc Iaido gyakorlataiból tartott gyakorló edzést.

Aznap, még 5 alkalommal álltunk neki az edzéseknek, benne rengeteg Jiu jitsu küzdelemmel, rávezetővel, Okinawa Kobudo és Chi ryi Aiki jitsu gyakorlással együtt. A vacsora utáni technikai edzés kifejezetten a versenyzők számára volt előkészítés a nemzetközi szereplések megkezdése előtt.

Vasárnap az egész tábor övvizsga lázban égett, talán nem véletlenül. Övvizsgák mindig táborban vannak, amire nem keveset kell készülni. Ám a vizsgázók mindent megtettek a siker érdekében, így az eredmények sem maradtak el. Sikeres vizsgákat tettek Jiu-jitsuból és Chi ryu Aiki jitsuból is.

Bár a szeminárium nagyon fárasztó volt, mégsem igyekezett senki elhagyni a tábor területét. Egy remek hangulat, szorgalmas csapattagok, egymásra maximálisan odafigyelő jitsukák. Mi kellhet ennél több egy jó táborhoz?
péntek 05 május 2017
Hazánk első nemzetközi bírói vizsgáztak a Párizs Grand Slam Sport Jiu jitsu Open versenyen. Ezzel történelmet írt a Magyar Sport Jiu jitsu Szakszövetség, mert hazánknak még sosem volt nemzetközi bírója. És ami külön említést érdemel, hogy az egyik bíró a mi mesterünk, Sensei Ziegler Csaba

Bővebben ide kattintva olvashatsz az eseményről!

Ugrás az oldalra 1 2 3 4 5 6 

Régebbi híreink

Hírkategóriák