Év végi számvetés, 2017 – Mi történt a ju jitsu háza táján

Friss Hírek

Eljött az ideje az év végi számvetésnek.

Ez minden évben egy nagyon fontos feladat, mert az itt leírt eredmények adják meg az egyesület vezetőink, tagjainak, mestereinek a valódi értékét, munkájuk komolyságát és fontosságát.

Új mesterfokozatokkal gazdagodtunk.

2016-ban Ambrózy Mária szerzett 1. dan fokozatot Okinawa Kobudo stílusból, ami igen nagy teljesítménynek számított, de 2017 még ennél is mesésebbre sikerült. Vezető mesterünk, Ziegler Csaba megszerezte a 6. dan fokozatot Chi ryu Aiki-jitsuból, ezzel együtt jogot szerzett a Shihan cím viselésére is. Sensei Lőrinci István megszerezte a 2. dan fokozatot ju-jitsuból és Nagy Attila 1. dan fokozatot szerzett Okinawa Kobudo stílusból. Ez mesés teljesítmény.

Versenyzésrnrn2017 arról lesz híres, hogy egyesületünk, a Budapesti Budo és Mozgásművészeti Egyesület megkezdte a versenyzést a JJIF versenyrendszeren belül. Ebben az évben kereken 100 érmet gyűjtöttek sportolóink, melyből 57 arany, 30 ezüst, 13 bronz került a birtokunkba. Országos és Magyar Bajnokságokon összesen 24 arany, 13 ezüst, 3 bronz került a birtokunkba. Novemberben 9 Magyar-bajnoki címet szereztünk.

2017 évben a válogatott keret tagja volt 4 fő: Indig Ákos, Muzsai Nimród, Gubacsi Zalán, Metz Dániel.

shihan avatás, 2017 május Belgium, Honbu Dojo

Sajnos csak 2 ember tudott részt venni a nemzetközi megmérettetésen, Muzsai Nimród és Indig Ákos. Ami rendkívül biztató, hogy Muzsai Nimród nem kis teljesítménye nyomán sikerült olyan edzéstervet és tematikát kidolgozni, ami nyomán Indig Ákos teljesítménye elérhette a nemzetközi szintet. Rendkívül büszkék vagyunk rájuk!

Ez rendkívüli teljesítmény egyetlen egyesülettől, ám azt tudni kell, hogy egyesületünk tagjai között olyan tehetségek vannak minden korosztályban, ami azt vetíti előre, hogy a következő 10 évben egyre több válogatottat tudunk adni, mert utánpótlásunk (U10, U12) színvonala is igen erős.

Friss hír, hogy a 2018 évben A Magyar Ju jitsu válogatott keretét egyesületünk már nem 4, hanem 9 fővel fogja erősíteni, ami nem kis feladatot és lehetőséget ad mindannyiunknak a jövő évben is, hogy megmutassuk hozzáértésünket, rátermettségünket.

Ennek tudatában Nagyon Boldog Új Esztendőt Kívánunk mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?