U18, U21 Sport Ju Jitsu Európa bajnokság, Bukarest – 2017 10. 27-29.

Friss Hírek

Mivel országunk nem régi tagja ennek a versenyrendszernek, így a mostani európai szintű megmérettetésnek rendkívüli jelentősége volt, mivel itt volt a lehetőség, hogy felmérjük a szintünket a nemzetközi mezőnyhöz képest. Így elsősorban nem az érem lebegett a szemünk előtt, hanem annak a tapasztalatnak a megszerzése, amely a következő időszak edzésmunkáját döntően fogja befolyásolni az előttünk álló évben.

A magyar válogatott a csütörtök esti regisztrációra és nevezésre időben megérkezett, elfoglalta rendkívül igényes szállását. A pénteki napon már több magyar sportoló is pástra lépett a sport ju jitsu Ne Waza versenyszámában. Gigászi küzdelmeket folytatott Csillik Ágnes, Csillik Gábor és Járfás Tamás is, akik megmutatták elszántságukat. Ám engedjék meg nekem, hogy elsősorban egyesületünk válogatott sportolójának munkájáról írjak részletesen.

Ákos pástra lépése szombati napra maradt. Nem kisebb feladata volt, mint Fighting System versenyszámban a magyarok közül egyedüli indulóként bizonyítani rátermettségét. Egyesületünk sportolójának nem volt könnyű sorsolása, bár erőnyerőként kezdte a versenyt. Ellenfele a később Európa bajnoki címet szerzett sportoló volt. A küzdelem kölcsönös erőméregetéssel kezdődött, majd elkezdődtek a tényleges erőpróba percei. Ákos ellenfele, bár nagyon lassan, de pontról pontra erősítette előnyét, így a végén ezt a küzdelmet elvesztettük.

A második küzdelemre Ákost mintha kicserélték volna. Nem volt méregetés, hanem már az első pillanattól nagyon kemény hajrával lepte meg ellenfelét versenyzőnk. Taktikailag mindent sikerült végrehajtania, melyet mesterével, Shihan Ziegler Csabával felépítettek az edzéseken. Meg is jött az eredmény a küzdelem kétharmadánál még Ákos pontozással vezetett. Ez az a pont, amikor egy tapasztalt versenyzőnek elő kell vennie önuralmát, hogy előnyét végig meg tudja őrizni. Ákos ezzel próbálkozott, de ellenfelének a küzdelem végére sikerült ledolgoznia hátrányát és győztesen befejeznie a versenyt.

Ezzel Ákos a 9. helyet szerezte meg a 18 fős mezőnyből pontjai és teljesítménye alapján, mellyel első nemzetközi versenyként igen elégedettek lehetünk, így lelkileg megerősödve és jó reményekkel vághatunk neki a következő versenyévadnak. Ákos bejelentkezett a nemzetközi porondon és mint bemutatta, hogy a hazai mezőny nem csak Ne Waza, de Fighting System versenyszámban is igen erős, ahogy azt a versenyen résztvevő külföldi szakemberek közül többen is szóvá tették.

Hadd emlékezzek meg a vasárnapi eredményekről is. A jászberényi Duo Systemben induló Finta Gergő/ Faragó Richárd páros bemutatta legjobb tudását a versenyen. Derekasan helyt álltak, így szereplésük nyomán további fejlődésük jól előkészíthető lesz.

Tatamira lépett még Kőrösi Laura, aki ellenfele durva, bár szabályos technikájának köszönhetően kénytelen volt feladni küzdelmeit, mivel fejsérülést szenvedett.

Sági Cintia lett a nap hőse, aki kemény küzdelmek árán megszerezte válogatottunk számára

a gyönyörűen csillogó bronzérmet. Így boldogan és elégedetten indultunk haza.

GRATULÁLUNK a magyar válogatottnak és különösen egyesületünk, a BBME versenyzőjének a teljesítményéhez!

Vélemény, hozzászólás?