Felnőtt és Serdülő Nyári Szeminárium – Salföld 2017 július 26-31.

Friss Hírek

Felnőtt és serdülő nyári Szemináriumunkon Ju jitsu, Chi ryu Aiki-jitsu, Okinawa Kobudo, Iaido és Judo stílusokban edzettünk és tanultunk, így rendkívül elfoglaltak voltunk. Az edzéseket Shihan Ziegler Csaba vezette, de az edzéseken tanított még Sensei Lőrinci István, Sensei Ambrózy Mária és Sensei Nagy Attila is.

Táborunkat jó néhány vendég meglátogatta egy-egy nap erejéig, így együtt edzhettünk Sensei Pásztor Tamással (1. Dan) Dunakesziről, Sensei Nagy Róberttel (4. Dan), Sensei Lisztes Károllyal (3. Dan) és tanítványaikkal Marcaliból. A közös munka baráti hangulatban telt, nagy élmény volt a stílusaink közötti különbségek és hasonlóságok felfedezése. Így a közös nap pillanatok alatt elrepült. Köszönjük a baráti látogatást!

A reggeli és délutáni Ju-jitsu edzések alatt rengeteg Judo technikát iskoláztunk a jitsuban való alkalmazhatóságukkal együtt. A technikák gyakorlását minden edzésen küzdelmekkel zártuk, így kipróbálhattuk a földharc, a dobás és az ütés-rúgás technikákat éles helyzetben is.

Mivel a Chi ryu technikák mély ismereteket igényelnek, így nagyon aprólékosan vettük minden részletét.
Iaido igazi ínyencséget jelentett mindannyiunk számára, akár a járástechnikát, akár az alapvágások iskoláját, akár a kombinációk gyakorlását nézzük, de ez tesz minden edzést izgalmassá és érdekessé.
Az Okinawa Kobudo stílust most is igencsak harcos formában gyakoroltuk, így fegyverkezelésünk sokat fejlődhetett akár a formagyakorlatok, akár a páros gyakorlatok alkalmával.

Shihan Ziegler Csaba mindenkire sok időt fordított az összes edzésen, így felkészülten mehettünk vizsgázni a Dan kollégium elé az utolsó napon. Meg is lett az eredménye az egész heti, sőt, az egész évi szorgalmas munkának. Rengeteg kiemelkedő övvizsgát láthattunk, melyről a Shihan is elismerően szólt.

Nem kis meglepetésünkre az övvizsga zárásaként Shihan Ziegler Csaba átadta Sensei Lőrinci Istvánnak Ju-jitsuból a 2. Dan fokozatot elismerő diplomát. Ez volt az első eset, hogy ilyen magas fokozatú elismerést kapott valaki nyári táboraink alkalmával, pedig évtizedes múltra tekintenek vissza táborozásaink. Gratulálunk a hatalmas elismeréshez!

Az edzéseken kívül meg kell említeni házigazdáink vendégszeretetét. Shihan Simon Mihály házában mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat. A baráti fogadtatás mellett a legjobb falatokat kaptuk étkezéseik alkalmával. A táj pedig igazán magáért beszél. A nyugodt, festői szépségű környék és házak mindenkit magukkal ragadtak, mint mindig.

Jövőre is megyünk!!!!

Vélemény, hozzászólás?